Levend Bloed Analyse


De Levend Bloed Analyse (LBA) is een diagnostische onderzoeksmethode waarbij gekeken wordt naar de kwaliteit van verschillende elementen van het bloed. Er wordt gekeken naar de vorm en de activiteit van de bloedcellen. Levend Bloed Analyse vormt een interessante aanvulling op de klassieke bloedanalyse.

De activiteit van de witte bloedcellen, de vorm van de rode bloedcellen, de aanwezigheid van andere partikels, eiwitstoornissen en vrije radicaalactiviteit kunnen waargenomen worden. De afwijkingen in de vorm van bijvoorbeeld de witte bloedcellen of in de levendigheid van de cellen kunnen een aanwijzing geven naar de oorzaak van de klacht. Het is mogelijk om de verschillende bloedbestanddelen duidelijk van elkaar te onderscheiden zoals de rode en de witte bloedcellen, fibrinedraden en afvalstoffen. Het is een heel andere kijk op het bloed met veelal verrassende uitkomsten.

Wat een standaard bloedonderzoek niet laat zien, kan wel aan het licht komen bij een Levend Bloed Analyse.  LBA is een methode om vooral de kwaliteit van het bloed in levende toestand te bestuderen. Het is verbazingwekkend hoeveel verstoringen er te zien zijn. Deze verstoringen kunnen leiden tot allerlei klachten (bijv. vermoeidheid, darmproblemen). De Levend Bloed Analyse geeft goede informatie die nuttig is bij het opstellen van een behandelplan.

Hoe verloopt een Levend Bloed Analyse?

Het enige wat nodig is voor een bloedanalyse zijn een paar druppels bloed. Vandaar krijg je ook alleen een klein prikje in één van je vingers. Het is dus een simpelere vorm van bloed geven en deze vorm volstaat om informatie uit het bloed te kunnen halen.

Video over Levend Bloed Analyse