Supplementen

Notice: Functie WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De $l10n parameter moet een array zijn. Om eigen gegevens te gebruiken in scripts, gebruik dan in de plaats de wp_add_inline_script() functie. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /customers/d/7/c/leveninbeweging.be/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6085


De orthomoleculaire voedingsleer gaat ervan uit dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden van voedingsstoffen niet voldoende zijn. Zelfs bij een evenwichtig voedingspatroon volgens de klassieke adviezen, krijgt het lichaam lang niet genoeg essentiële voedingsstoffen binnen.

De klassieke voedingsleer houdt immers geen rekening met bepaalde factoren die een sterke invloed hebben op het nutriëntgehalte in voeding. Verarming van de bodem waarin voedsel wordt gekweekt, ‘vervuiling’ van de voeding met additieven zoals kleur- en smaakstoffen en bewaarmiddelen, milieuverontreiniging in lucht, water en bodem, onnatuurlijke bereidingswijzen, genetisch gemanipuleerd voedsel,… Daardoor is de opname van onder andere vitaminen, mineralen en sporenelementen zelfs bij wat geldt als een gezond voedingspatroon onvoldoende.

De optimale hoeveelheden essentiële voedingsstoffen liggen veel hoger dan die voorgeschreven in de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden. In de eerste plaats wordt gewerkt met voeding, maar in orthomoleculaire voedingsadviezen zullen bij zware tekorten of disbalans ook supplementen van vitaminen, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren of probiotica opgenomen worden, naast de raadgevingen over voedingspatroon.

Op basis van een uitgebreide lichaamsanalyse en bioresonantietesten wordt specifiek voor elke patiënt vastgesteld welke waarden te laag of te hoog zijn en via voeding en supplementen moeten worden aangepakt. Erfelijke factoren, levensstijl, stress, milieu-invloeden en dergelijke zorgen er immers voor dat elk lichaam anders reageert op voeding en andere behoeften heeft. Wat voor de ene persoon zeer gezond is, kan voor de andere ziekmakend zijn.

In de praktijk werk ik reeds vele jaren met een gamma supplementen uit Amerika op basis van TRANSFER FACTOREN.

Dat zijn boodschappers ~ moleculen die in staat zijn om een immuunsysteem terug in balans te brengen.

Een optimaal werkend immuunsysteem is belangrijk voor een goede gezondheid.